Nieuw, hip foodconcept MUNCH gelanceerd in Antwerpen

Hoi lieverds,

Op woensdag 7 juni werd ik uitgenodigd op de exclusieve press launch van MUNCH, een nieuwe ontbijt-en lunchbar opgericht door Jessica Wilton. Het groene concept, gelegen aan de Oudaan, is gebaseerd op super healthy food voor vegetariërs en veganisten. Het grappige is dat Jessica zelf helemaal geen groenten lust en bijna alleen maar fastfood at. Toen ze mee wou doen aan een thaibokswedstrijd was ze genoodzaakt om gezonder te gaan eten, daarom besloot ze eigen gezonde creaties te maken.

Mijn eerste indruk was meteen al goed, ik werd enthousiast ontvangen door de thaibokster en ik kreeg de kans om enkele gerechtjes te proeven van de menukaart.

Zoals je hier kan zien, kreeg ik eerst een gezonde shot van kurkuma, gember, appelsien, appel en cayenne peper. Verfrissend van smaak en bovendien zou het goed zijn tegen allerlei kwaaltjes. Persoonlijk hou ik erg van gember en gebruik het vaak in thee, maar ik kan me inbeelden dat deze gezonde specerij voor velen niet meteen in de smaak valt. In het begin is het best even wennen, maar gember is gewoon super gezond en lekker!

Vervolgens leerde Jessica me kennis maken met een Indiaas gerecht: tiki masala. Deze superbowl kan je op veel verschillende manieren maken, doorgaans wordt het met kip en roomsaus gemaakt, maar om het gerecht veganistisch te maken verving MUNCH de kip door kikkererwten en de roomsaus door kokosmelk. Voeg er wat wilde rijst, cashewnoten en groene sojabonen aan toe en je hebt tiki masala. Vanaf nu niet alleen Jessica’s favoriete recept, maar ook die van mij! Note: het is pittig van smaak

Om de dorst te lessen, ging ik voor ‘Bugs Bunny‘, een groentesapje van wortel, appel, appelsien, limoen en kurkuma. Normaal ben ik niet zo voor groentesapjes, maar dit smaakte lekker zoet! Thuis maak ik regelmatig smoothies, maar na deze positieve ervaring wil ik ook wel eens experimenteren met groenten ;).

Zoetebekken, nog steeds aanwezig? Proef deze twee fantastische en uiteraard gezonde desserts bij MUNCH: bananenbrood en avocado cake! Heerlijk voor bij een lekkere tas koffie of na de lunch.

Natuurlijk heeft Munch nog veel meer lekkers in huis. Je kan er ook terecht voor een ontbijt zoals een heerlijke smoothiebowl met toppings, een proteïneomelet of toast met avocado. Goesting in meer? Neem een kijkje op de Instagrampagina van Munch en ga zeker eens lunchen in deze nieuwe trendy foodbar.

Adres: Oudaan 15, Antwerpen. Voor meer informatie kan je terecht op de website: www.munchsuperfood.com

 

 

 

 

Leave Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.