5 leuke adresjes om te ontbijten en lunchen in Antwerpen

There is nothing better in life than good food. Dat het bruisende Antwerpen talloze trendy ontbijt/lunch barretjes en eetplaatsen telt, weten we al. Maar waar kan je lekker en cozy ontbijten of lunchen in Antwerpen? Ik zocht het voor jullie uit.

1. Tinsel

Op ’t Antwerpse Zuid is Tinsel de ideale plaats om te gaan ontbijten. De Scandinavische look & feel laten je meteen thuis voelen. De interieurstijl is heel huiselijk wat het zo gezellig maakt.

De menukaart barst van overheerlijke homemade recepten. Voor de health freaks zijn er overnight oats met huisgemaakte rabarbercompote, pistaches en aarbeien. Maar ook ontbijtpannenkoeken, roerei, quiche, salades en soep vallen erg in de smaak. Om de dorst te lessen, drink je een homemade ice tea of een heerlijke koffie.

De zoetebekken kunnen hun ontbijt of lunch afsluiten met een lekker stukje taart of cake.

Leuk weetje: je schrijft zelf je gekozen gerecht of drankje op en kruist op een kaartje van de zaak aan waar je zit.

Waar? Vlaamse Kaai 40, 2000 Antwerpen
Meer info: http://www.tinsel.be

2. Le Pain Quotidien

Bio-liefhebbers zijn aan het juiste adres bij Le Pain Quotidien. Van biohavermout en bio granola tot bio-eitjes met bio brood. Het aanbod is groot en gaat hand in hand met kwalitatieve producten gemaakt met liefde voor mens en natuur. Bovendien zijn de gekozen ingrediënten en suggesties op het menu seizoensgebonden.

Le Pain Quotidien is een plaats waar je je thuis voelt. De inrichting is heel natuurlijk: houten tafels, stoelen en vitrinekasten met bioproducten. Je eet aan een lange gemeenschappelijke tafel, wat erg origineel is.

Je kan er ’s middags ook terecht voor een heerlijke kom verse soep, een groentetaartje of een salade.

Waar? Steenhouwersvest 48, 2000 Antwerpen
Meer info: http://www.lepainquotidien.be

3. Barnini

Gelegen op het theaterplein, is Barnini een vast waarde voor Antwerpenaren die fan zijn van bagels en koffie creaties. Voor zes euro eet je een lekkere bagel. Mijn persoonlijke favoriet is de ‘chick’ met kip en guacamole.

Je kan er ook ontbijten. Een simpel maar heerlijk ontbijtje is een spiegelei met soldaatjes.

Barnini staat ook bekend om haar assortiment van creatieve koffies die eruit zien als een echt kunstwerk. Je kan er bijvoorbeeld een latte drinken met chocolade, slagroom en smarties. Een echte caloriebom! Daarbij geniet je van een verrukkelijk stukje brownie.

De vintagezaak is zo geliefd (vooral onder de studenten) dat het elke middag stampvol zit. Soms kan het zijn dat je dus een tijd moet wachten voor er een plaats vrij is.

In de zomer kan je buiten op het terras eten, in de winter zit je lekker cozy binnen. Zorg er wel steeds voor dat je contant geld bij hebt!

Waar? Oudevaartplaats 10, 2000 Antwerpen
Meer info: http://barnini.be/nl

4. Lunchbox

In de buurt van Barnini bevindt zich ook Lunchbox op het Theaterplein. De zaak valt meteen op door de flashy groene kleur. Lunchbox staat gekend om de versgemaakte megaburgers. Die zijn echt top! Het is wel iets prijziger als Barnini. Voor 16,75 euro heb je een burger met frietjes. In totaal zijn er vijf verschillende soorten: met kip, lamsgehakt, bacon en rundsvlees, veggies of ceaserdressing. Nog een lekker versgeperst sapje erbij en je menu is compleet.

Waar? Nieuwstad 8-10, Theaterplein 2000 Antwerpen
Meer info: http://www.lunchbox.be

5. Lucy Chang

In Lucy Chang kan je genieten van traditionele gerechten en specialiteiten uit Vietnam, Thailand, Maleisië, Laos en China. Het is perfect voor een snelle lunch.

Je kan er heerlijk finger food eten als dim sum, spring rolls en kippensatés. Daarnaast bieden ze ook verschillende maaltijdsoepen, saladas, curry- en wokgerechten.

Mijn favoriet is ‘Massaman’ met kokosnoot, kip en curry. Het is een tikkeltje pikkant, maar niet overdreven. De stukjes kip worden geserveerd in een grote soepkom met groentjes en curry-kokosnootsaus.

Het is de perfecte plaats om met een grote groep vrienden uit eten te gaan. Er is altijd plaats aangezien het er groot is.Bij mooi weer kan je bovendien gezellig tafelen op het sfeervolle terras! Blijf je liever in de zetel hangen? Geen probleem, je kan ook thuis laten leveren.

Waar? Marnixplaats 16, 2000 Antwerpen
Meer info: http://www.lucychang.be

 

Leave Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.