Lash lift: 4 vragen en antwoorden

Een tijd geleden bezocht ik Mandy’s Beauty Bar in Antwerpen voor een lash lift.

Ik was zeer benieuwd naar deze behandeling waar ik al veel positiefs over hoorde. Zelf had ik het nog nooit eerder gedaan, maar gezien ik niet echt fan ben van wimperextensions wilde ik de lash lift graag uitproberen.

Ik heb het geluk om lange wimpers van mezelf te hebben, alleen krullen ze jammer genoeg niet zo. Daarom kan een lash lift dus dé ideale uitkomst zijn.

Je deur uitstappen en je dag beginnen zonder eerst te knoeien met die mascara, klinkt fantastisch toch?

IMG_7201

Get ready voor een superfrisse uitstraling, elke dag opnieuw, dankzij de lash lift!

Zie onderaan het resultaat. Maar eerst jullie vragen…

 

Hoe lang duurt een lash lift?

Het duurt ongeveer een uur.  Eerst begint Mandy met het schoonmaken van de ogen, en eventuele make-up er af te halen.

Daarna plakt ze je onderste wimpers af met een eye pad. Vervolgens zet ze je wimpers vast, door ze omhoog te kammen met een soort van lifting lotion zodat ze zeker 6 tot 8 weken zo houden. Dat duurt denk ik wel het langst, omdat elke wimper precies goed moet zitten.

Dat moet het product een kwartiertje intrekken en dan hebben de wimpers die vorm aangehouden. Op het laatst wordt de wimperverf aangebracht. Als dat ingetrokken is, is het eigenlijk klaar!

 

Om de hoeveel weken moet je een lash lift bijhouden?

Het beste resultaat is tussen 6 en 8 weken. Mascara is dan niet eens nodig! Soms blijft het er zelfs langer dan twee maanden nog goed uitzien. De lash lift zelf zakt namelijk in met de natuurlijke cyclus van je wimpers.

Persoonlijk vind ik het fijn om meteen een volgende afspraak te maken zodat mijn wimpertjes mooi blijven krullen. Je kan het ook voor een speciale gelegenheid laten doen, maar omdat de producten in principe niet schadelijk zijn, kan je de lash lifting achtereenvolgens blijven doen.

 

Kan je nog steeds make-up dragen met de lash lift?

Ja, dat kan perfect! Alleen de eerste 48 tot 36 uur niet. Je wimpers mogen dan niet nat worden, anders kan de setting lotion niet goed z’n werk doen. Kijk dus vooral uit met het wassen van je gezicht de volgende ochtend.

Probeer je wimpers ook regelmatig te borstelen om te voorkomen dat ze een warrige boel worden. Na die 36 uur mag je alle make-up gebruiken die je wilt, alleen moet je wel uitkijken met waterproof make-up of olieachtige make-up. Anders is het effect van de lash lift binnen no time weg en dat zou zonde zijn.

 

Lash lift of wimperextensions?

Persoonlijk hou ik meer van een lash lift omdat het een veel natuurlijker effect geeft dan wimperextensions. Het zijn je eigen wimpers en met wimperverf creëer je de illusie dat er nóg meer volume in je wimpers is. Ook blijft een lash lift langer zitten, zo’n 6 tot 8 weken, terwijl je wimperextensions om de 3 à 4 weken weer moet bijvullen.

Plus ik vind dat met wimperextensions je wimpers heel snel warrig worden en je eigen wimpers daar ook kapot van gaan. Door het gewicht van de extra wimpertjes op je eigen wimpers, breken ze soms af of vallen ze sneller uit en dan krijg je een ‘gat’ tussen de wimpers wat echt niet mooi is.

Mijn persoonlijk advies: ga voor een lash lift.

En als je van Antwerpen of in de buurt bent, laat het dan zeker doen bij Mandy’s Beauty Bar, Keizerstraat 2, 2000 Antwerpen.

 

Zo, dit waren de meest belangrijk vragen en antwoorden. Mochten jullie nog vragen hebben, kan je mij steeds een berichtje sturen via IG of mailen naar laura_granja@hotmail.com.

 

Kiss,

Laura

 

BEFORE

Lash Lift

 

AFTER

Lash Lift 2

 

WIMPERVERF

 

 

HET RESULTAAT

Leave Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.