Hola (super) Mercado!

img_1180Finally! Vorige week zaterdag opende de nieuwe foodhall Mercado in het voormalig postkantoor aan de Groenplaats. Op de opening van deze culinaire hotspot zaten heel wat foodies al lang op te wachten, aangezien het de eerste overdekte food market is in Antwerpen. Als ware food lover kon ik dit natuurlijk niet missen en ging speciaal voor jullie een kijkje nemen.


Tot voor kort was het nog een postkantoor, nu omgetoverd tot MERCADO. Waar voorheen de postloketten stonden, staan nu de verschillende eetplekjes. In totaal zijn er 13 foodkraampjes met elk hun eigen specialiteit. Je kan er werkelijk gerechten van over heel de wereld proeven.

In het culinaire paradijs kan je kennismaken met:

 • Bufala
 • Karnivoor
 • BoxBird
 • Mixco
 • Malar’s
 • Yall Yalla
 • Bubble Waffle
 • SPOON & CO
 • Kokkot
 • Sum Sum
 • The Seafood Bar
 • The Juicery

Ondanks ik er vrij vroeg was, was het al goed druk. Na lang twijfelen (ja, ik ben een eeuwige twijfelaar) ging ik uiteindelijk voor de Libanese keuken Yalla Yalla. Waarom? Omdat ik nog nooit Libanees gegeten had en omdat ik bij het zien van de gerechten al water in mijn mond kreeg. Achter Yalla Yalla, staan de Libanese zussen Monia en Dalilah en vriendin Hanne. De gerechtjes vlogen over de toonbank. Ik koos voor Libanees platbrood met gehakt. Overheerlijk!

img_1179
img_1175Om de dorst te lessen ging ik langs The Juicery, een kraampje met verse gezonde sapjes. Ze boden vier verschillende sapjes aan. Mijn juice of the day was “Forever Young”. Het is een mix van wortel, gember, rode appel en sinaasappel. Een echte aanrader.

img_1174

Er zijn natuurlijk ook nog andere mogelijkheden om de dorst te lessen. Ga zeker eens langs de wijnbar Vinonysos of de spirits- en cocktailbar. Liever een koffie of thee? Dan moet je bij Penny Black zijn.

Mercado is meer dan eten alleen. Het is een gezellige ontmoetingsplaats voor vrienden en regelmatig zullen er bands en dj’s optreden. Buiten dinsdag, kan je er elke dag terecht vanaf 11:00u. Meer info vind je hier.

 

 

 

Leave Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.