Say hi to Thermen Katara

Exact één jaar geleden leerde ik Thermen Katara kennen via een bongo bon. Ik werd opslag verliefd op de rust en sfeer dat het complex uitstraalt. Sindsdien ga ik alleen nog maar hiernaartoe. Gedaan met privésaunas. Say hi to Thermen Katara waar rust, vriendelijkheid, netheid en klantgerichtheid centraal staan.

Ik hoor sommigen al denken, naaktsauna, over my dead body. Geen zorgen, elke woensdag is het badpakkendag. Dat betekent dat zwemkledij verplicht is. Op andere dagen is zwemkledij niet toegestaan.

Wat ik heerlijk vind aan Thermen Katara is dat het mij echt tot rust brengt. Ondanks het een publieke sauna is, is er meestal niet te veel volk. De grote tuin met ligbedden is ideaal om op adem te komen. Het aanbod is breed: vijf verschillende sauna’s, turks stoombad, jacuzzi, buitenzwembad, gratis opgietsessies en scrubsessies, massage- en schoonheidsbehandelingen, heerlijke keuken en veel meer. Ontvangst is altijd zeer vriendelijk en de sauna’s zijn zeer mooi afgewerkt.

Spijtig genoeg kan ik geen foto’s tonen omdat het gebruik van gsm’s verboden is. Toch wil ik jullie meegeven dat het hier echt fantastisch is.

De laatste keer ging ik ‘s avonds naar Thermen Katara. Met een avondtarief van 23 euro kon ik heel de avond genieten (18:00 tot 23:00).
Om 21u pikte ik een opgietsessie mee in de Finse sauna (90°). De uitleg en uitvoering was echt TOP.

Een opgietsessie is altijd opgedeeld in twee sessies van telkens 10 minuten met een pauze tussenin.  In de eerste sessie goot de saunameester een mix van water en citrus op de stenen, gevolgd door een mix van meloen en honing. Op deze manier werden er een heerlijke geur en waterdamp verspreid. De geur van citrus zou je gelukkig maken. Vervolgens wapperde hij met een handdoek, waardoor er hete lucht naar je lichaam werd geblazen.

Daarna volgde er een pauze van 10 minuten en kreeg iedereen een heerlijk stuk vers fruit. In het tweede deel goot de opgieter een mix van water en appelsien, gevolgd door sandelhout. Er ging ook een emmer met ijsblokken rond om je lichaam te verfrissen. De temperatuur kan sterk stijgen tijdens een opgietsessie, dus schaam je niet als je het niet tot het einde kan volhouden. Wordt het teveel, dan ga je gewoon naar buiten.

Na de opgietsessie dronk ik nog een heerlijke tas verse muntthee in het restaurant en vervolgens ging ik helemaal ontspannen en voldaan terug naar huis. De dag nadien voelde mijn huid super glad aan! Wist je trouwens dat een opgietsessie je weerstand versterkt tegen griep en verkoudheden? Een echte aanrader dus!

Meer informatie over Thermen Katara vind je hier.

Kusjes

L.Olive

 

 

Leave Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.