Time to go to space!

Hi there! Augustus belooft een zware maand te worden. Uugh wat zie ik op tegen die herexamens! 

Na een week intensief te studeren, had ik eeeeeecht nood aan ontspanning. 

Daarom ging ik op zaterdag 14 en zondag 15 Augustus 2016 naar het WECANDANCE Electronic Beach Festival in Zeebrugge. Het festival draait om music, food, fashion en art. Dit jaar vond de vierde editie plaats en de dresscode was SPACE!

#WECANDANCE
Op vier verschillende podia kon je zowel lokale als internationale dj’s aan het werk zien: Jamies Jones, Recondite, Dixon, Amelie Lens en nog veel meer. Mijn favoriete stages waren Labyrinth en Kitsch Club Magic, waar je kon dansen op de beats van house muziek. Persoonlijk vond ik dat de tweede dag van WCD veel beter was dan de eerste. De muziek viel beter in de smaak én het publiek was helemaal anders. Zoals Knack Focus het verwoord: m’as-tu-vu werd je-m’en-fous-wat-u-denkt-de-moi.

#WECANDRESS
Het festival heeft elk jaar een bijzonder thema. Dit jaar zag je futuristische outfits. Denk aan: metallic, zilver en goud, wit, transparant, glanzend metaal, enzovoort. Ook een passend haarkapsel en een gepaste make-up look horen hierbij! Geen nood, ben je geen make-up geek of ben je niet zo bedreven in het invlechten en opsteken van jouw haar? Het professionele MAC Cosmetics team en het Redken beauty team verwelkomden je met open armen in de Experience Dome. En dit helemaal gratis! Het MAC team bezorgde je een futuristische make-up look. De nieuwe Star Trek collectie paste perfect in het thema van WCD16. Het Redken beauty team transformeerde je haar in een festival look met een echt wow-effect.  Met de metallic braids en cosmic glitters bleef je niet onopgemerkt in de menigte.

De eerste dag had ik zelf twee dotjes gemaakt in mijn haar zoals prinses Leia van in Star Wars. De tweede dag van het festival liet ik een double bun half up half down doen. Hieronder toon ik je hoe het eruit zag.

Dag 1
14543599_1147513745302496_2044073687_n

Dag 2
14527508_1144276045626266_1555766364_n

#WECANTASTE
Opvallend was dat men veel gezonder kon eten op WECANDANCE in vergelijking met andere festivals die ik al bezocht. Een standaard frietuur- en hamburgerkraam werden vervangen door gezonde en biologische producten.

Ik ging voor een overheerlijke salade met kip en avocado. Als tussendoortje probeerde ik (op aanraden van een vriendin) de ‘sunshine in a bowl’ aka organic açai bowl van Amazonia Belgium. En ik moet toegeven, ik ben er helemaal verliefd op!
De cup bestond uit diepgevroren açai bessen met stukjes fruit en heerlijke kokosschilfers als topping. De açaibessen hebben een paarse kleur en zitten boordevol voedingsstoffen. In Brazilië is het erg populair aangezien de vrucht daarvan afkomstig is. Deze superfood bevat een hoge concentratie antioxidanten en heeft veel gunstige werkingen, zoals het immuunsysteem versterken, cholesterolverlaging, verbeterde spijsvertering, enzovoort.

Bij de H&M stage kon je zelfs verse kokossap drinken! Het gaf me een echt vakantiegevoel.

14528330_1147567968630407_91836708_n

14528357_1148432541877283_764661070_n

In totaal waren er zo’n vijftiental kraampjes. Ze zorgden naast lekker eten ook voor duurzaam eten. Niet verwonderlijk want het festival haakt in op de trend van duurzaamheid en energiebesparing door vermindering van CO2-uitstoot. Zo serveerden alle kraampjes in recycleerbaar servies. Ik vind het knap dat WCD voor deze aanpak durft te kiezen én zo mensen aanzet om na te denken over hun ecologische voetafdruk. Ik ben alvast geïnspireerd naar huis gegaan en kon niet wachten om hierover te schrijven. Ik hoop dat ook andere festivals dit goede voorbeeld aannemen en bezoekers inspireren om te kiezen voor een duurzame levensstijl.

Kortom, dit was één van de beste festivals waar ik ooit naartoe ben geweest omwille van hun duurzaam ondernemen, het lekkere en healthy food aanbod én de goede line-up.

Ik raad iedereen aan om volgende zomer naar WCD te gaan! Tot 2017!

L.Olive
xxx

Leave Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.